Waar sta jij fijn in de ruimte?

Workshop de ruimte van Laban

Dit leer je tijdens de workshop de ruimte van Laban. Je werkt bij de workshop met een open kubus, dit kan je ook zien als de persoonlijke ruimte van de mens. De ruimte van Laban is een proces waarin je onderzoekt en analyseert hoe jij de ruimte gebruikt. Met de analyse in de hand, ontdek je nieuwe mogelijkheden en zal je merken dat jij de wereld anders gaat benaderen en bekijken. Ik heb zelf 2 keer deelgenomen aan de Workshop de ruimte van Laban. Hieronder mijn 2 ervaringen.

Achterin in de kubus

Bij de eerste workshop stond ik helemaal achterin in de kubus. Dat betekent dat je je angstig voelt, dat je alertheid ervaart, dat je lichte tot grote paniek en je onzeker voelt. Rond de tijd van 1ste workshop voelde ik me ook zo. De trainers zeiden ‘jij wil eigenlijk meer voor staan’. Ondanks de onduidelijkheden en veranderingen die ik toen voelde, lukte dat. Ik raakte gewend aan de veranderingen en alles werd duidelijker, daardoor ervaarde ik weer rust. Door mijn autisme krijg ik last van stress bij onduidelijkheden en veranderingen en kan ik in paniek raken.

Insight aut achterin bij Laban

Meer voorin in de kubus

Mijn gevoel draaide om ik werd weer ontspannen. Ik werd ook weer nieuwsgierig en had meer behoefte aan contact en ik voelde geen obstakels meer om nieuwe dingen te doen. Ik zag geen beren meer op de weg en pakte dingen zelf op. Bij de 2de workshop stond ik iets voor de middellijn. Ik stond wel wat meer aan de rechterkant en niet in volop in het midden, want in mijn leven hou ik er ook van om dingen van een zijkant te bekijken. Maar wel ondertussen in contact te zijn met de andere mensen. Mijn gevoel klopte helemaal met de vlakken van de kubus.

Meerinvoor insight aut Laban

Evaluatie

Door de workshop krijg ik meer het besef dat mijn ruimte klopte met het gevoel wat ik op dat moment ervaar. Dat is voor mij fijn om te weten. Ik begrijp nu beter dat mijn gevoel klopt en dat als ik mij minder goed voel, ik juist meer in contact moet komen met de anderen. Zodat ik weer naar voren kan gaan in de kubus. De plek waar ik mijzelf het meest kan ontwikkelen en ontplooien.

Wil jij ontdekken hoe jij je rust weer kan vinden en jezelf kan ontwikkelen en ontplooien? Bekijk hier dan het Traject: Inzicht in jouw stress. In dit traject begeleid ik je op een praktische manier naar hoe je zelf voor inzicht in jouw stress kunt zorgen. Daarna gaan we aan de slag om meer rust te ervaren. Wil je geen blog meer missen? Vul dan hier je gegevens in.

Meer weten over Laban? Kijk hier de websites van Peter en Conny de trainers van de workshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *