Over Floor

Over Floor
Mijn naam is Floor Schmeets en ik ben 29 jaar. Rond mijn 18de  jaar kreeg ik de diagnose autisme. Voor mijn 18de had ik al kenmerken van autisme, alleen konden ze mijn symptomen nog niet diagnosticeren. 

De Kindertijd
In mijn kindertijd waren mijn symptomen dat ik achter liep met taal en mijn motoriek was niet in verhouding met de leeftijd.
Toen ik naar een andere bassischool ging werden mijn symptomen erger. In die tijd had ik vooral last van overprikkeling en van negatieve gedachtes. De overprikkeling kwam doordat de klas voor mij te druk was en de negatieve gedachtes kwamen doordat ik gepest werd door klasgenoten. 

De pubertijd
Op de middelbare school kon ik mij niet goed aansluiten met mijn leeftijdsgenootjes. Mijn leeftijdsgenootjes waren verder in hun emotionele/sociale ontwikkeling. Zij gingen op jacht naar vriendjes/vriendinnetjes en gingen uit.

Ik was eigenlijk alleen maar bezig met buitenspelen en speelde veel met de PlayStation. Ik had ook één grote interesse en dat was de sport softbal. Veel moest wijken voor die sport.

Als ik een telefoontje kreeg dat de wedstrijd of training niet door ging kon ik heel erg boos en verdrietig worden. Door de afgelaste wedstrijd of training veranderde mijn structuur en dan wist ik niet hoe ik mijn lege tijd kon invullen.
Na de middelbare school ging ik naar het MBO en ik ging daar een verzorgingsopleiding doen. Na 3 maanden liep ik daar vast. Ik werd weggestuurd bij mijn stage. Ik kon namelijk naast de praktische handelingen niet aangeven wat ik deed en ik nam te weinig initiatief. De mentor van school gaf het advies om te onderzoeken wat er nou precies met mij aan de hand was, zodat ik in de toekomst beter geholpen kon worden met mijn beperkingen.

De diagnose ……
Uit het onderzoek kwam de diagnose autisme. In de tussentijd had ik mij al ingeschreven voor de opleiding MBO bedrijfsadministratie. Doordat we nu wisten wat er aan de hand was zijn er bepaalde afspraken gemaakt met de leraren, bijvoorbeeld: De leraren schreven de antwoorden op het bord in plaats van mondeling. Als ik zie wat er gebeurt dan begrijp ik het sneller dan dat ik iets alleen hoor. Ook mocht ik naar het toilet als ik overprikkeld was om te ontprikkelen. De stages waren niet altijd fijn, doordat ik 40 uur moest werken. Er was te weinig balans tussen inspanning en ontspanning en daardoor had ik te weinig rust en kon ik de dag niet in de nacht verwerken zodat ik de volgende dag nog erg moe was. Deze opleiding heb ik wel gehaald.

Help ik moet volwassen worden!
In de laatste paar maanden van mijn opleiding  bedrijfsadministratie ging ik begeleid wonen. De combinatie uit huis, dat mijn hond op dezelfde dag overleed en de combinatie met het afronden van de opleiding was zwaar. In het huis van mijn ouders leefden we met veel structuur. Dit moest ik gaan hervinden in mijn eigen huis in de combinatie met een huisgenoot die ik nog niet goed kende . Na de zomervakantie ging ik de vervolgopleiding  bedrijfsadministratie (HBO associate degree) doen. Na 3 maanden school was ik helemaal overbelast en raakte in een burn-out en vervolgens in een depressie terecht.

Voor het toekomstige werk probeerden ik een Wajong uitkering aan te vragen, omdat ik nu wel wist dat 40 uur werken niet zou lukken en dat er bepaalde aanpassingen nodig waren om goed te kunnen functioneren. Gelukkig kreeg ik, na veel inspanning, een Wajong uitkering!

Ik werd gedetacheerd door AutiTalent  naar AWVN. In de tussentijd was ik nog onder behandeling bij de GGZ voor medicatie en om een signaleringplan te maken, zodat ik beter met mijn autisme om kon gaan. Na een bepaalde tijd was ik over de kleuren uit het signaleringsplan heen gegroeid en kon ik weer niet aangeven hoe ik mij voelde. Ik kreeg vervolgens een andere begeleidster, want mijn toenmalige begeleidster kon mij te goed aanvoelen. Omdat een nieuw iemand mij ging begeleiden moest ik wel leren om aan te geven hoe ik mij voelde. Ik leerde dat via het boek: “Alles wat ik voel”. Door te kijken welke emotie bij welk gevoel hoort kon ik de emotie plaatsen en kon ik beter mijn grens aanvoelen en aangeven. In de tussentijd heb ik een  vast contract bij AWVN gekregen.

Van iemand met autisme naar  Autismecoach
Mijn familie stimuleert me om te blijven doorzetten, ook als het even tegenzit. Mijn collega’s hebben me ook gestimuleerd om na te denken over wat ik wil, en me verder te ontwikkelen. Mijn vaste baan geeft me een stabiele basis om dat te realiseren.

Toen ik werd gevraagd om mijn ervaring te delen met andere mensen met autisme, merkte ik dat ik het fijn vond dat ik mensen hiermee kon helpen en mijn kennis van autisme door kon geven aan anderen. Ik kreeg ook positieve reacties en leerde dat ik hier goed in was. Vervolgens heb ik een opleiding tot ervaringsdeskundige gevolgd bij Expex Midden Holland, zodat ik nog beter mensen kon helpen.

Vanuit mijn passie voor de zorg en mensen helpen, heb ik een online opleiding tot autismecoach afgerond en een eigen bedrijf opgezet: Insight Aut.

Waarom Insight Aut?
Omdat ik nu meer inzicht in mijn autisme heb:

  • kan ik nu zelfstandig wonen
  • heb ik al 7 jaar een betaalde baan
  • heb ik een goede relatie
  • heb ik meer balans tussen rust en ontspanning
  • slik ik geen dagelijks medicatie meer

Ik ben trots op wat ik bereikt heb en wil graag mijn inzicht en ervaringen over autisme met jou delen en verder wil ik je helpen om fijner met je autisme om te gaan.

Wil jij ook hulp om meer rust in je leven te vinden of fijne relaties te krijgen en te onderhouden, kijk dan bij aanbod of vul je vraag en je contactgegevens bij contact in.