Het verhaal van Autismecoach Floor Schmeets over haar reis van persoon met autisme naar Autismecoach.

Mijn naam is Floor Schmeets en ik ben 32 jaar. Rond mijn 18de  jaar kreeg ik de diagnose autisme. Voor mijn 18de had ik al kenmerken van autisme, alleen konden ze mijn symptomen nog niet diagnosticeren. 

DE BEELDREDAKTIE / LEX VAN LIESHOUT
T.B.V. UWV MEEDOEN
GOUDA D.D. 18.08.2022
FLOORTJE SCHMEETS, EIGENAAR VAN INSIGHT AUT

De kindertijd zonder diagnose autisme.

In mijn kindertijd waren mijn symptomen dat ik achter liep met taal en mijn motoriek was niet in verhouding met de leeftijd. Toen ik naar een andere bassischool ging werden mijn symptomen erger. In die tijd had ik vooral last van overprikkeling en van negatieve gedachtes. De overprikkeling kwam doordat de klas voor mij te druk was en de negatieve gedachtes kwamen doordat ik gepest werd door klasgenoten. 

De pubertijd zonder diagnose autisme

Op de middelbareschool kon ik mij niet goed aansluiten met mijn leeftijdsgenootjes. Mijn leeftijdsgenootjes waren verder in hun emotionele/sociale ontwikkeling. Zij gingen op jacht naar vriendjes/vriendinnetjes en gingen uit.

Ik was eigenlijk alleen maar bezig met buitenspelen en speelde veel met de PlayStation. Ik had ook één grote interesse en dat was de sport softbal. Veel moest wijken voor die sport.Als ik een telefoontje kreeg dat de wedstrijd of training niet door ging kon ik heel erg boos en verdrietig worden. Door de afgelaste wedstrijd of training veranderde mijn structuur en dan wist ik niet hoe ik mijn lege tijd kon invullen.

Na de middelbare school ging ik naar het MBO en ik ging daar een verzorgingsopleiding doen. Na 3 maanden liep ik daar vast. Ik werd weggestuurd bij mijn stage. Ik kon namelijk naast de praktische handelingen niet aangeven wat ik deed en ik nam te weinig initiatief. De mentor van school gaf het advies om te onderzoeken wat er nou precies met mij aan de hand was, zodat ik in de toekomst beter geholpen kon worden met mijn beperkingen.

De diagnose autisme...

Uit het onderzoek kwam de diagnose autisme. In de tussentijd had ik mij al ingeschreven voor de opleiding MBO bedrijfsadministratie. Doordat we nu wisten wat er aan de hand was zijn er bepaalde afspraken gemaakt met de leraren, bijvoorbeeld: De leraren schreven de antwoorden op het bord in plaats van mondeling. Als ik zie wat er gebeurt dan begrijp ik het sneller dan dat ik iets alleen hoor. Ook mocht ik naar het toilet als ik overprikkeld was om te ontprikkelen. De stages waren niet altijd fijn, doordat ik 40 uur moest werken. Er was te weinig balans tussen inspanning en ontspanning en daardoor had ik te weinig rust en kon ik de dag niet in de nacht verwerken zodat ik de volgende dag nog erg moe was. Deze opleiding heb ik wel gehaald.

Help ik moet volwassen worden met autisme?

Uit het onderzoek kwam de diagnose autisme. In de tussentijd had ik mij al ingeschreven voor de opleiding MBO bedrijfsadministratie. Doordat we nu wisten wat er aan de hand was zijn er bepaalde afspraken gemaakt met de leraren, bijvoorbeeld: De leraren schreven de antwoorden op het bord in plaats van mondeling. Als ik zie wat er gebeurt dan begrijp ik het sneller dan dat ik iets alleen hoor. Ook mocht ik naar het toilet als ik overprikkeld was om te ontprikkelen. De stages waren niet altijd fijn, doordat ik 40 uur moest werken. Er was te weinig balans tussen inspanning en ontspanning en daardoor had ik te weinig rust en kon ik de dag niet in de nacht verwerken zodat ik de volgende dag nog erg moe was. Deze opleiding heb ik wel gehaald.

Van persoon met autisme naar Autismecoach.

Mijn familie stimuleert me om te blijven doorzetten, ook als het even tegenzit. Mijn collega’s hebben me ook gestimuleerd om na te denken over wat ik wil, en me verder te ontwikkelen. Mijn vaste baan geeft me een stabiele basis om dat te realiseren.

Toen ik werd gevraagd om mijn ervaring te delen met andere mensen met autisme, merkte ik dat ik het fijn vond dat ik mensen hiermee kon helpen en mijn kennis van autisme door kon geven aan anderen. Ik kreeg ook positieve reacties en leerde dat ik hier goed in was. Vervolgens heb ik een opleiding tot ervaringsdeskundige gevolgd bij Expex Midden Holland, zodat ik nog beter mensen kon helpen.

Vanuit mijn passie voor de zorg en mensen helpen, heb ik de autismecoachopleiding van autismecoach afgerond en mijn eigen bedrijf opgezet: Insight Aut.

Waarom Insight Aut?

Omdat ik nu de vertaalslag naar mijn autisme heb gemaakt.

  • kan ik nu zelfstandig wonen
  • heb ik al meer dan 10 jaar een betaalde baan
  • heb ik meer balans tussen rust en ontspanning
  • slik ik geen dagelijks medicatie meer
  • Bestaat mijn bedrijf al bijna 3 jaar
  • Heb ik een groot netwerk met vrienden, collega ondernemers en familie. 

Ik ben trots op wat ik bereikt heb en wil graag mijn inzicht en ervaringen over autisme met jou delen en verder wil ik je helpen om fijner met je autisme om te gaan.

Wil jij ook hulp om meer rust in je leven te vinden of fijne relaties te krijgen en te onderhouden, kijk dan bij ‘de vertaalslag naar…’ of vul je vraag en in onderstaand contactformulier. 

Maak vandaag de sprong naar een leven met
autisme vol mogelijkheden!

Verwacht binnen 72 uur een bericht van Insight Aut om een
gratis kennismakingsgesprek in te plannen!
Algemene contact
Scroll naar boven