Kenmerken van autisme

Je krijgt een diagnose autisme, als je problemen ervaart in de 7 kenmerken van autisme?
Een psycholoog kan dit bij jou onderzoeken of je daadwerkelijk autisme hebt. Dit wordt vaak gedaan met een gesprek met jouw ouders of een andere persoon die jou van kinds af aan kent. Daarbij krijg Jij zelf gesprekken en vaak wordt er nog een IQ test voor meer informatie bij aan het diagnose-traject toegevoegd.

Wat zijn de 7 kenmerken van autisme.

  • Beperkingen in het inleven in anderen en het aanvoelen wat een persoon bedoeld
  • Beperkingen in alle communicatie die zonder woorden plaats vindt
  • Beperkingen in het ontwikkelen, onderhouden en begrijpen van sociale relaties
  • Vasthouden aan eigen gewoontes en routines
  • Stereotiep gedag
  • Beperkte interesses
  • Gevoelig of ongevoelig voor prikkels. Bijvoorbeeld: geluid, pijn en zicht 

Acceptatie

Na een diagnosetraject ga je met een stuk acceptatie van je diagnose aan de slag. Dit kan er bijvoorbeeld in je omgaan:  Ben ik nu een autist? Kan ik nog mijn leven leiden hoe ik wil? Hoe gaan de mensen om mij heen reageren, als ik vertel dat ik autisme heb? Waar kan ik heen voor extra hulp?

Herkennen en begrijpen van kenmerken.

Door de juiste hulp kan je jouw autisme beter begrijpen en uitleggen wat autisme voor jou betekent aan andere mensen. Hierdoor kunnen zij meer rekening houden met problemen/moeilijkheden die jij ervaart. Vaak ga je dan jouw kenmerken herkennen, kennen en krijg je steeds meer inzicht in jouw autisme. Je gaat je eigen gedrag in bepaalde situaties begrijpen, je krijgt handvatten hoe jij op bepaalde dingen reageert of hoe jij hier anders mee kan omgaan thuis op school en op het werk.  

Wil jij meer inzicht?

Wil jij meer handvatten, inzichten en begrijpen wat autisme voor jou betekend? Vraag hier jouw kennismakingsgesprek aan. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we waar jij op dit moment problemen ervaart en ik kijk hoe ik jou het beste kan helpen.

Voor meer informatie wat autisme is, kijk deze video.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *