Hoe buig jij iets negatiefs naar wat postitiefs?

Heb jij van die dagen dat de start van de dag tegenzit? Hoe buig jij zo'n dag om naar iets positiefs.

Vandaag had ik zo’n dag. De batterij van mijn IPod is in de nacht leeg gegaan. Het effect hiervan is dat mijn wekker niet af gaat en ik een kwartier later wakker word dan gepland. Ik denk “ik kan mij nu gaan haasten! Waarschijnlijk ben ik dan nog langer bezig en dan ga ik te laat komen voor een werkafspraak, die ik om 9:00 uur heb”. Ik ga mijn werktas inpakken. Ik heb alles ingepakt behalve mijn computermuis. Waar heb ik dat kreng vrijdag gelaten?

Ik ga richting de auto.

Na het vinden van de muis ben ik 5 minuten verder. Ik ga naar buiten. De avond van tevoren had ik al besloten om met de auto naar het werk te gaan. De reden van dit besluit is dat ik in de middag een workshop heb. Als ik met de trein reis, voel ik mij minder flexibel.

Nee ijs, nu moet ik ook nog mijn ruiten krabben!

De ramen zijn beslagen. Ik ga met een doekje alle ramen langs. Ik trek mijn jas uit, leg mijn jas op de achterbank en start mijn auto. Ik kijk door mijn voorruit, maar zie niks. Mijn gedachte is: “nee ijs, moet ik nu ook nog krabben”. Weer 5 minuten verder. De klok zie ik langzaam naar 8 uur gaan.

Dat ook nog.

Na het krabben zie ik op mijn witte trui allemaal grijze vlekken. Even komt er een herrinering van vroeger naar boven. Mijn vader zei altijd: “Floor niet te dicht met je kleren bij de auto, je kleren worden dan vies”! Er zijn weer een paar minuten voorbijgevlogen. Na het omkleden stap ik weer in de auto en ik zie dan het 8 uur is. Ik denk: “Als er file is ga ik die afspraak niet halen”. Ik app mijn leidinggevende dat ik misschien 9 uur niet gaat halen. Ik kan nu zonder stress mijn weg naar kantoor vervolgen.

Vind je het soms lastig om met de trein te reizen? Klik dan hier en bekijk mijn vlog. Ik geef je 3 tips dat het makkelijker kan worden..
Druk op abonneren en jij mist geen vlog meer!

Vraag hieronder jouw gratis kennismakingsgesprek aan.
Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we samen waar jij tegenaan loopt, welke problemen jij ervaart en wat voor traject daar het beste voor jou bij past. Voelen wij samen een klik en wil jij investeren in een traject, dan plannen we de vervolg afspraken alvast in.

Wat gaat er gebeuren.
Nadat jij een kennismakingsgesprek bij mij hebt aangevraagd, neem ik binnen 2 werkdagen contact met jou op om een afspraak in te plannen. Het kennismakingsgesprek wordt gehouden via Zoom of Teams. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *