Een verandering

Hoe voelt een verandering?

De meeste mensen weten, dat mensen met autisme minder goed tegen verandering kunnen, dan mensen zonder autisme.
Bij verandering voelt dat bij mij aan, als of ik stukje informatie mis in mijn hoofd. Daardoor blokkeert er iets in mijn hersenen. Waardoor ik veel stress kan ervaren. Vroeger werd ik vaak boos en verdrietig of ik raakte in de war bij een verandering. 

Ik weet nu hoe ik mijn stress bij veranderingen kan verminderen, waardoor ik veel beter tegen veranderingen kan. Op het moment kan ik zelfs meerdere veranderingen op een dag aan.

Hoe krijg ik minder stress bij een verandering?

Ik ga bedenken welke informatie ik mis. Dit doe ik door de methode van Collette de Bruin toe te passen. Deze woorden ga ik langs: wie, wat, wanneer, waar en hoe. Als dit zelf niet lukt vraag ik hulp aan een bekende. Vaak lukt het samen om het stukje informatie wat ik mis op te vullen. Daardoor wordt de stress die ik voel uiteindelijk minder en laat ik het niet tot overprikkeling komen.

Wil jij beter tegen veranderingen kunnen en makkelijker om hulp vragen, als jouw stress te hoog oploopt? Zodat jij niet overprikkelt raakt en daardoor oververmoeid. Vraag hier jouw GRATIS kennismakingsgesprek aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *