Tsjill-Aut autismecafé in Gouda

De Tsjill-Aut is een autismecafé in Gouda voor jongeren van 14 t/m 30 jaar. Dit is een project van Expex Midden Holland onderdeel van Stichting Kernkracht. Tijdens deze avonden ben ik (Floor) de ervaringsdeskundige.

Hoe ziet een avond eruit?

We starten altijd gezamenlijk, (als er nieuwe mensen zijn doen we een namenrondje), hoe je erbij zit en of er nog ergens rekening moet gehouden worden. Je kan uit 2 activiteiten kiezen, vaak is dat spelletjes/creatiefs of een activiteit op autisme gericht. Dat kan bijvoorbeeld in gesprek gaan met elkaar met behulp van Brain Blocks (hulpmiddel om over autisme situaties te praten) zijn of een spel om meer inzicht in autisme te krijgen. De activiteiten zijn in verschillende ruimtes om de prikkels te verminderen. Later op de avond komen we weer bij elkaar om met elkaar af te sluiten met de vraag: hoe ga je naar huis?

Wat, wie, waar, wanneer.

Wat: Autismecafé voor jongeren
Voor wie: Jongeren tussen de 14 t/m 30 jaar
Waar: Buurthuis De Speelwinkel, Raam 60-62, 2801 VM Gouda
Wanneer: Derde donderdag van de maand
Tijd: -/+ 19:00 uur t/m 20:30 uur

De volgende avonden zijn gepland:

donderdag 15 december 2022
donderdag 19 januari 2022

Hoe kan ik mij opgeven of meer informatie krijgen?

Zien we jou ook op 1 van de avonden? Je kan mailen naar dit emailadres: mjansen@kernkracht.nl om je op te geven of om je vragen te stellen.

P.S. Heb jij geen autisme, maar voel jij jezelf soms eenzaam en wil je in contact komen met andere jongeren? Stuur dan een mail naar expex@kernkracht.nl, want we organiseren daarvoor landelijke ervaringscafé’ s. Dan helpen we jou verder naar het juiste ervaringscafé.

Wil je meer weten wat Stichting Kernkracht of Expex doet? Druk dan op de linkjes. Wil jij tips hebben hoe je makkelijker in contact kan komen op zo’n avond? Lees dan mijn blog: Met autisme in contact komen met andere mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *