Af en toe je rust pakken is goed.

Waarvoor is je rust pakken goed.

Je kunt rust zien als een soort fundament onder een huis. Zonder fundament is het gebouw dat erop staat kwetsbaar. Het krijgt snel scheuren en zwakke plekken en kan zelfs plotseling instorten. Dat geeft veel spanning en onvoorspelbaarheid. Een goed fundament maakt de kans op instorten kleiner. Het geeft meer stabiliteit. Dat geeft een rustig gevoel. Zo is het ook als je voldoende rust en ontspanning in je leven ervaart. 
Geciteerd uit het boek: Meer rust en minder stress bij autisme (Marja Boxhoorn)

Hoe pak ik mijn rust.

Op het werk

In een kantoorruimte kan ik mij minder goed concentreren, doordat er veel meer prikkels zijn en ik op veel dingen bewust of onbewust reageer. Daarom werk ik vooral op kantoor in een aparte kamer. Zodat ik, als ik thuis kom ook nog energie heb voor andere activiteiten en niet overprikkeld ben.

Aparte kamer Insight Aut

In de ochtend, als ik een paar uur heb gewerkt neem ik een mindfulness break of voor/ na een lang overleg. Dit zorgt ervoor dat ik al mijn werkuren goed kan concentreren. Ik wandel graag tussendoor even met collega’s of voor het werk.

Wandelen Insight Aut

In huis

Na het werken geeft het mij rust of even een boek te lezen of tv te kijken. Koken zie ik als een grote hersenpan, tijdens het koken verdwijnen veel van mijn gedachtes in de pan. Van een opgeruimd en geordend huis zorgt bij mij dat ik rust kan ervaren in huis. Ik zie ook aan mijn huis hoe ik mij voel.

boek lezen voor meer rust
koken voor meer rust

In beweging

Ik sport zo 3 a 4 keer per week. Sporten zorgt ervoor dat het onrustige gevoel in mijn lichaam eruit kan en dat ik mij minder onderprikkeld voel. Door te sporten heb ik minder last van gedachtes die in mijn hoofd opkomen.

Het effect dat ik mijn rust pakt.

Door af en toe rust te pakken en te onspannen en heb ik meer grip op mijn leven. Kan ik mij beter concentreren en heb ik minder last van gedachtes in mijn hoofd. Daardoor kan ik veel meer dagelijks aan en heb ik minder hulp nodig van mensen om mij heen. 

Wil jij meer weten over overprikkeling en over mij of wil je contact met mij? Dat doe je om op de blauwe woorden te drukken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *